Hart & Beweging Nieuwegein

Submenu Extra's

Aangesloten bij

Hart & Beweging
Nieuwegein

logo_2010_vrijstaand_groen_tekstr
en


Harteraad_150x132
Woensdagavond 6 maart 2024 is er SPORT !Vandaag woensdag 28 februari 2024 werden we begeleid door Esmee en Frank. In de kleedkamer werkte het licht nog steeds niet. Ongemakkelijk om je in het donker te moeten omkleden. We waren met zijn TIENEN. Vandaag kwam Peter 2 kijken en meedoen. Hij volleybalde als een stuiterbal en was op veel plaatsen actief. De warming-up bestond uit rondjes lopen met verschillende oefeningen. Tenslotte werd in tweetallen het bovenhands en onderhands overspelen geoefend en de serve. Na de warming-up gingen we volleyballen in het grote veld. Zes tegen zes. In totaal hebben we vijf volledige sets gespeeld. De eindstand was 5 - 0. Ja, het is echt zo. De onderliggende partij werd niet weggespeeld, maar miste teveel kracht om een paar sets te winnen. Er waren lange en spannende rally's. De teams waren gelijkwaardig. De betrokkenheid van de spelers was groot. Zo'n sportavond vliegt om.  
Als je met zijn tweeën op een bal afgaat, leidt het vaak tot verstarring en uiteindelijk wordt de bal dan niet gespeeld. Tijdens het spel mag je wel aan het net proberen de bal met beide handen te blokkeren. Dan hoef je niet over te spelen. De bal met de voet spelen mag NOOIT. Deze regel is er ook in verband met onze eigen veiligheid ! Veel samenspel en veel concentratie. We proberen zo lang mogelijk de bal hoog in de lucht te houden. Het opvangen van de serve valt niet mee. Je kunt proberen de bal onderhands op te vangen of bovenhands. Samenspel moet en maakt het spannend. Het is fijn om zo met elkaar te kunnen sporten.
Wist je dat bewegen helpt de bloeddruk te verlagen ? Uit magazine Harteraad Grip op je gezondheid.

Er hangt een AED in de gang naar de school. We hopen er ook in de toekomst geen gebruik van te hoeven maken, maar het geeft wel een veilig gevoel.

Harteraad Magazine kun je downloaden bij: www.harteraad.nl/magazine .